Despre Mine

Dr. Cătălin Magan

Neurochirurgie minim invazivă

Ma numesc Magan Marius Cătălin si sunt medic specialist neurochirurg, cu un interes aparte pentru chirurgia minim invaziva a coloanei vertebrale.

Am urmat cursurile Facultăţii de Medicină Generală UMF “I. Haţieganu” Cluj-Napoca, pe care am absolvit-o în anul 2015 dupa care am urmat programul de rezidentiat in Neurochirurgie in Centrul Universitar Cluj-Napoca finalizat in anul 2021 prin sustinerea examenului de medic specialist.

Pasiunea pentru Neurochirurgie a debutat inca de la inceputul studiilor universitare  dedicandu-mi  timpul extracurricular studiului acestei discipline si participând la numeroase cursuri şi conferinţe de specialitate, atât în ţară cât şi în străinătate sub egida SRN, SeENS, EANS şi WFNS (Asociaţia Mondială de Neurochirurgie

 Am luat parte la programe de cercetare studentesti  internationale interuniversitare  in Egipt (2012) si Mexic (2013) si am fost bursier în cadrul programului Erasmus în departamentul de Neurochirurgie al Spitalului Universitar Helsinki, Finlanda (2014).

Am urmat cursuri practice “Hands-On” de Microchirurgie Vasculara (Cluj-Napoca 2018) Neurochirurgie Endovasculară (Berlin 2020) şi Neurochirurgie Craniană (Lyon, 2021).

De asemenea urmez Cursul European de Pregătire în Neurochirurgie sub egida EANS prin participarea la cursurile organizate la Ierusalim -2019 (Patologie vasculară), Sarajevo-2020 (Patologie tumorală) şi Limassol -2022 (Chirurgie spinală).

In anul 2019 am fost invitat să particip la Programul Internaţional de Neurochirurgie “Tiantan” Beijing, China, unde am avut ocazia să studiez managementul patologiilor rare neurochirurgicale în cel mai mare Centru Neurochirurgical din Asia, Spitalul “Tiantan” Beijing şi să particip la Congresul Internaţional de Neurochirurgie Endoscopică (2019).

Sunt membru în Societatea Română de Neurochirurgie (RSN) şi Asociaţia Societăţilor Europene de Neurochirurgie (EANS).

Am un interes deosebit pentru chirurgia spinală minim invazivă (MIS), chirurgia diformităţilor spinale si al tumorilor vertebro-medulare si terapia durerii cronice.

Urmaresc in permanenta sa ma perfectionez la cursuri de educatie postuniversitare, atat prin cursuri nationale cat si internationale, pentru a fi la curent cu ultimele tehnici de tratament in afectiunile coloanei vertebrale.